15 Aralık 2009 Salı

FarmVille Mekanizasyon Rehberi



FarmVille’a kısa bir süre eklenen mibzer (seeder) ile üçleme tamamlandı ve makinalı tarıma tam anlamı ile geçtik. Fakat geçmek de ne geçmek, sorular, sorunlar, şikayetler bitmiyor… Traktör, biçerdöver ve mibzer ile ilgili bilinen bütün her şey burada… Gözlerinizi açın ve iyice okuyun.




Nasıl? Gerçek hayattakinden biraz daha sempatikler değil mi? Keşke tatlı oldukları kadar işlevsel olsalar. Neden mi, birazdan anlatacağım. Önce bütün araçlarımızı tanıyalım.



Traktör (Tractor): Resimde gördüğünüz kırmızı araç. Görevi tarlayı sürmek. 4×2′lik yer kaplıyor ve bir seferde 4 parça toprağı sürebiliyor. İşlem sırasında kazandığınız tecrübede ve harcadığınız altında bir değişiklik olmuyor, tamamen aynı. Bunun yanında işlemi yaparken her parça için 1 mazot (fuel) harcıyorsunuz. Ayrıca bu traktörün pembesi de mevcut, düşünürseniz…



Biçerdöver (Harvester): Tam ortada diğerlerinden görece büyük 4×3′lik boyutuyla ve sürekli dönen bıçakları ile hafif saldırgan bir görüntü oluşturuyor. Görevi tahmin ettiğiniz gibi, olmuş ürünleri toplamak. 4 parçadaki olmuş ürünleri toplayabiliyor, her biri için bir mazot harcıyor bunun dışında altın gelirinde bir artış veya fazladan tecrübe getirisi olmuyor.



Mibzer (Seeder): Oyunumuzun son gözdesi, tohum ekme aracı. Diğer iki araçta olduğu gibi dört parça toprağa etki ediyor, parça başına 1 benzin harcıyor ve süre dışında bir eksisi veya artısı olmuyor.



Evet, araçlara kısaca bir göz attık. Özetleyecek olursak; her araç sürme, hasat veya ekim işlemlerinden birini 4 parça üzerinde çiftinizin 1 parça için harcadığı zamanı kullanarak gerçekleştiriyor. İşlediği her alan için 1 mazot harcıyor. Burda şu önemli ki, 4 kareden az parçayı işlediğinizde işlediğiniz alan kadar kazanıyor veya harcıyorsunuz. Ayrıca araçlara 30.000 altın ödüyor, karşılığında 300 tecrübe kazanıyorsunuz.



Şimdi geldik kolaylığın rahatlığın bittiğin, işin renginin değiştiği kısmına. Mazot deponuz sadece 150 kapasiteye sahip. Bu da 150 parça alan işleyebileceğiniz anlamına geliyor. Asıl kötü haber ise bu araçların aynı depoyu paylaşması ve bu çabucak bitin deponun tam 6 saat 15 dakikada dolması.

Eğer gözünüz marketteki mazot depolarına takıldıysa hemen uyarayım, onlar tek seferlik mazot dolumu için. Yani yandaki mazot deposunu almak için 3 Farm Cash ödüyorsunuz ve bir seferlik 150 alan işleme hakkınız oluyor.



Şimdi 150 bana yeter diye düşündüyseniz size bir şey daha hatırlatacağım. 150 kare fakat 3 araç. Yani olmuş ürünlerinizi toplayacak, ardından toprağı sürecek son olarak da yeni tohumlar ekecekseniz bir depo mazot ile ancak 50 kare için bu işleri ard arda yapabilirsiniz…



Biz bu araçlara ne için para vereceğiz o zaman dediğinizi duyar gibiyim. Fakat bir düşünün herhangi bir yapıya(building) para vermektense bu araçlardan birini alabilirsiniz ya da ipucu sayfalarında yer alan 50′şer taktiğini uyguluyabilirsiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder